onsdag 5 september 2007

Så det sprängs!

Kollektiv och kollektiv, vi är två pers som delar en trea på 118 kvm. (Ja, det är glassigt!) Vi är lika gamla och har båda gått Serie- och Bildberättarprogrammet vid Högskolan i Gävle (Serietecknarskolan i Hofors). Då gick Stef klassen över Lisa, och nu i Malmö så går Lisa klassen över Stef. It's payback time! Heh! Heh! Heh!

Idag frågade Fredrik Strömberg hur det kändes för Stef att dela boende med Lisa, i och med att de båda sökte till År 2, men att bara Lisa kom in. (Serieskolan ringde istället Stef och frågade om hon ville gå ettan) och det är ju ett gyllene tillfälle att berätta hur vårt boende är.

Vi var ju inte så supertajta innan, och att vi sökte bostad ihop var mest en slump. Men just faktumet att vi inte är superbästisar har nog fixat till vårt samboende rejält. För man är mer artig mot varrandra. Tvätten blir tvättad. Att vi dessutom går olika kurser gör även att vi får varsin tid isär.

Vår skolgång är lite olika. Stef går hemifrån tidigare då hennes lektioner börjar 8.30, medan Lisa har närvaro 10.00. Vi hejjar lite på varrandra under skoltid. Och efter skolan träffas vi hemma där vi pratar om dagen och tecknar. I kid you not. Vårt serietecknande slutar inte bara för att vi går hem. Nu sätter vi igång med våra egna projekt(eller okej, bara Stef, eftersom Lisa har sitt projekt som kurs också). I vardagsrummet har vi inrett en gemensam studio med allt vi behöver. Så där sitter vi ungefär resten utav dagen.

Eftersom ingen utav oss vill avbryta sitt revolutionerande serieprojekt för simpla saker är vi rättvisa och gör såklart middagen ihop. Det blir alltid något exprimenterande. Och det blir alltid supergott. Och det blir oftast över till en lunchlåda nästa dag.

I nästa avsnitt: smygtitt på våra fantastiska projekts progress? eller upplyftande prosa om att följa sina drömmar? eller kanske sån där typisk manliga-objekt-porr som bara mängatecknare kan åstakomma? Fortsättning följer.

Ang.
Serien -
Stef fick som uppgift att, inspirerat utav en gammal serie, göra en för nutiden. Hon valde Rodolphe Töpffer och ritade om forte Collantes.
"Så det sprängs!" - ett internskämt; Zimeon Lundström - Antila - Bad Boy HJ - back to Zimeon - One Piece-översättningen. And there you have it.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättekul att läsa om hur ni har det, roligt att det blivit så fint. Fast skall ni inte också berätta om att Knet kom ned och upptäckte vad ni inte hunnit med...i diskhon? ROFL